čtvrtek 12. prosince 2013

Předvánoční Brusel

Takže jak sem slíbil minule, dneska se budu věnovat přípravám na svátky tady v Belgii..
Pořidil sem i pár fotek, takže snad se budou aspoň trochu líbit... kvalita neni nijak světoborná..

Nějak si nemůžu pomoc, ale zatím na mě ta vánoční atmosféra nějak nedolíhá... možná to je tim, že tu teprve dneska snad trochu mrzlo (-1), sníh neni žádnej, a vlastně ani třeba jinovatka po ránu... Sice už sem nakoupil všechny dárky, jak pro rodinku, tak pro všechny otrapy, který sice tvrdí že nic nechtěj, ale nejspíš by mě popravili u škarpy a spálili rodnej list kdybych jim nic nedovez.. (viď Gréčo;) ), ale stejně na mě pořád duch Vánoc nedejchnul.

Možná je to taky tim, že Brusel prostě neni vánoční město... je to divný město, plný rozporů (o hezkejch místech v Bruselu sem už psal, ty hnusný přijdou v dalším příspěvku). Trochu sem si myslel že až to tu vánočně vyzdobí, že to bude trochu útulnější, ale neni to tak... Vyzdobili to totiž hlavně n místech, který byly hezký už předtim, různý malý náměstíčka a historický budovy v centru atp, ale ten humpl kterej by se teda mohli snažit aspoň o Vánocích kamuflovat tu furt je:)

Takže když se pak sešte všechno dohromady - žádnej sníh ani mráz + divný město + například fakt, že vánoční trhy na který visí bilboardy po celým městě, jsou spíš blešák než cokoli jinýho atd, tak tu i přes nepochybnou snahu ta vánoční výzdoba působí tak nějak nepatřičně..

Posuďte sami z fotek..

Tady na tom plácku ve Flagey byly vánoční trhy, nasvícenej kostel byl to jediný hezký co se dalo vyfotit.. ten je tam ale každej den už asi 160 let...

Ozdobený listnáče vypadaj podle mě dost pahejlovitě...



Tady už mi to připadalo konečně trochu jako vánoce... Trochu.

Ale abych zas jen nepindal, tak třeba u královskýho paláce to vypadá teď docela hezky... asi hezčeji než bez stromu, bejvá to tam trochu holý..


Navíc přímo na proti paláci budujou už asi 14 dní velkou krytou přenosnou halu, kde bude výstava ledovejch soch, tam se zajdu podívat v lednu..


A na náměstí postavili novej dům a udělali z něj betlém. V životní velikosti.


I strom na Grote Markt mi přijde hezkej, střízlivej, nepřezdobenej, tak akorát, narozdíl od zbytku náměstí, nebo třeba pražskýho stromu..:)


A tady eště jedno náměstíčko kousíček od školy, kde si to prostě tak nějak sedlo, že i pahýly tu vypadaj obstojně..



Za týden už budu na Vánoce doma, ale eště bych chtěl o víkendu stihnout nvštívit pár věcí a napsat eště aspoň jeden příspěvek.. jak sem slíbil, o tom, proč většina lidí tvrdí že je Brusel ošklivý město.

To bude pro dnešek vše.. příště zas Brusel a tak..

Žádné komentáře:

Okomentovat