pondělí 23. září 2013

Výlet do Bois de la Cambre

Tak dneska ještě nebyla škola, jak sme se dozvěděli až ráno, protože oficiální akadmickej kick-off je až dneska večer, takže sem volnej den využil k výletu do Bois de la Cambre, což je jeden z větších Bruselských parků, cca asi jako naše Stromovka.

Cestou sem se eště stavil v opatství La Cambre, kde je hezká zahrada ale jinak mě to moc neuchvátilo. Navíc když sem našel cestu ze zahrady, vydal sem se, jak je mým dobrým zvykem, na opačnou stranu, než sem měl jít, takže sem zase trochu bloudil.

Zahrada Abbaye de La Cambre
Samotný park Bois de la Cambre je celkem udržovanej členitej lesopark se spoustou laviček a chodníčků. Bylo tam i takový venkovní cvičiště, kde sem udělal asi 3 schyby abych vzápětí zjistil, že se mi z toho tak klepou ruce, že už sem pak neudělal ani žádnou fotku...
Park Bois de la Cambre
Park Bois de la Cambre



V parku je tak jezírko a uprostřed něj ostrov s hospodou - říká se mu Robinsonův ostrov a jezdí na něj přívoz, protože přemostit těch 20m by bylo asi moc drahý..:)
Jezírko s Robinsonovým ostrovem

 Asi trochu zajímavější než pindy o topografii parku, je jeho historie. Na místě tohodle parku totiž v předvečer bitvy u Waterloo nocovali Wellingtonovi vojáci a na jednom prostranství, kterýmu se dneska říká "Palouček Angličanů" hráli kriket.. Někde je tam i pamětní deska, ale tu se mi nepodařilo najít..

Park Bois de la Cambre
 Směrem na jih na park navazuje mnohem větší les Sonian (Forêt de Soignes) na jehož jižním okraji proběhla právě bitva u Waterloo. Jestli bude o víkendu aspoň trochu hezky, tak bych se chtěl podívat i tam.
Cesta do Waterloo

 To bude pro dnešek odemě asi vše.. Zítra už škola je, ale mám hodinu až někdy odpoledne.. Takže to vidim na zevling a dobrej oběd a pak přesun do města na Hogeschool-Universiteit Brussel a první lekci z Economics of Inovation.
Naschle u dalšího blogu... o waflích, Atomiu, čůrajícím panáčkovi a tak...

Žádné komentáře:

Okomentovat