neděle 3. listopadu 2013

Domča na návštěvě

V Belgii je 1. Listopad státní svátek, takže sme byli už dlouho do předu s Domčou domluvený, že přijede na návštěvu, na takovej prodlouženej víkend.

Z Prahy odjížděla ve středu večer a do Bruselu dorazila ve čtvrtek v půl šestý ráno.. samozřejmě sem pro ni šel na autobus, což teda žádná lahoda nebyla, ale rozhodně sem nebyl tak unavenej jako ona, protože sem se aspoň trochu předtím vyspal. Dominika totiž z mě neznámých důvodů odmítá spát v dopravních prostředcích..:)

Ve čtvrtek sem eště musel do školy na jednu přednášku, takže pak přišla za mnou do města a udělali sme si takovou menší procházku po nejvýznamějších pamětihodnostech v centru. V pátek bylo volno, takže sme se tak nějak úspěšně celý dopoledne proflákali a odpo vyrazili na výlet do parku Bois o kterým sem se už několikrát zmiňoval. Počasí je tady už hodně podzimní takže střídavě prší a střídavě prší, což znamená že sme po cestě zpátky zmokli.

V sobotu dopoledne pořád pršelo, takže sme nastolil opět režim povalování v posteli a brouzdání po netu atp, ale večer jsme šli na festival světel, něco jako Festival Signal, kterej byl teď nedávno v Praze.

Podle upoutávek a webu to vypadalo docela velkolepě a očekával sem tam velký davy, ale nakonec to žádná velká sláva nebyla a ani se tam netlačilo nějak extra lidí. Festival tu byl na 4 dny a konal  se podél kanálu Brusel/Charleroi. Bylo tam asi 8 instalací, některý mi přišly dobrý, ale některý vyloženě slabota.

Měli tam postavenou velikou maketu věže z Pisy, kteoru se mi ale na mobil nepovedlo vyfotit, takže fotka je převzatá.
Věž z Pisy (zdroj Lightfestival Brussels)

Další bylo promítání dvou oživlejch bublinek na dům u kanálu, který se proháněli po ploše mezi okny.
Bublinky

Bublinky

Bublinky

Nebo třeba promítání různejch struktur a obrazů na jinou zeď.
Obličej


Hodně hezky vypadaly laserový čáry který promítali do mlhy nad kanálem, kterou tam hnali pomocí dlouhýho kouřovodu.
Lasery v mlze


Ale nejlepší představení bylo určitě Lord of Lightning, kdy se chlapík oblečenej do drátěný kombinézy, která vytvořila Faradayovu klec a on mohl vysílat záblesky do vzduchu. Když bylo tohle představení v Londýně tak tam byli dokonce dva a mezi sebou těmi blesky "bojovali". Tady byl sice jenom jeden, ale i tak to bylo působivý. Mám i video, ale to potřebuju nejdřív upravit, takže to dodám někdy později.
Lord of Lightning


Když sme si to všechno prohlídli tak sme šli na kebab k arabům a pak na pár piv do Cafe Le Coq, kde dneska žádnej koncert nebyl a je to fakt příjemná hospoda...:)
Spokojená D u piva


V neděli už sme nic nepodnikali, jen Domča došla na nákup, protože mi vyjedla všechny moje zásoby ;) a teď večer sem ji vyprovodil na bus, kterej měl teda asi půl hodiny zpoždění, takže sme oba dost promrzli..

Původně sem měl v plánu proběhnout se domů přes evropskou čtvrť, ale byl sem tak ztuhlej, že sem běžel nejkratší cestou do tepla.

Příští víkend je zase prodlouženej, protože je v pondělí Den příměří, tak si musim vymyslet nějakej zajímavej program a využít volna. To bude pro dnešek asi vše.. příště zase něco třeba o Bruselu a tak..

Žádné komentáře:

Okomentovat