pondělí 25. listopadu 2013

Rodinka na návštěvě

Tak byl tady další víkend a s nim další návštěvníci. Tentokrát přijel táta s Petrou a Bjetka.

Přípravy tentokrát nemuseli bejt nijak velký, protože zůstávali na hotelu, takže sem nemusel uklízet, protože sem si řek že je do svýho chlívku radši vůbec nevemu. Výprava vyrážela v pátek z Prahy v 6:40 letadlem a prej ho málem nestihli protože sli na špatnou Gate, takže je museli nakonec vyvolávat rozhlasem.
Nicméně se do letadla dostali a v osm už kroužili pomalu nad bruselem na sestup.
Belgie vás vítá


Já sem měl v pátek dopo eště angličtinu, takže sme byli domluvený že se sejdeme po poledni v centru na první kolo prohlídky města.
Dávám přednášku..:)

Bjetka se dožadovala furt nějakýho kafe, takže sme nejdřív hledali kavárnu v centru, ale protže já na kafe nechodim, tak sme nakonec skončili v McD, protože jinde sme nic nemohli najít. Naštěstí to Bjetku aspoň trochu umlčelo a vydali sme se na pořádnej poznávací okruh městem  přes centrum a náměstí, k evropskýmu parlamentu a nakonec až k vítěznýmu oblouku. Takže domů sme dorazili fakt uchozený a Bjetka už i odmítla jít po večeři do hospody, což byla velká chyba.

Objevil sem na Yelpu solidně hodnocenou irskou hospodu kousek od jejich hotelu, takže sme tam s tátou a s Petrou vyrazili a stálo to zato a nakonec sme zůstali až asi do jedný.

Druhej den sme se dopoledne sešli a pokrčovali v prozkoumávání města, tentokrát sme jeli tramvají do severního Bruselu až k Atomiu, kde sem taky eště nebyl a pak sme to vzali na Koekelberg, kde stojí jeden z největších kostelů na světě.
Atomium

Katedrála na Koekelbergu

Odtamtud směr centrum a chození po čokoládovnách, obchodech s hadrama, gyrosu a nakonec sem je vzal i na jedno pivo do Deliria, ale tam je to tolik nezaujalo jako mě, takže sme jeli zpátky k jejich hotelu že půjdeme zase do tý irský, nicméně ta byla tak šíleně narvaná, že se tam nedalo hnout, takže sme museli shánět něco jinýho. Což vyvolalo značnou nelibost zvláště u táty...:)
Čokoládový šindele

Nakonec sme šli do takovýho menšího baru a tam poseděli asi do půlnoci. Dostal sem od nich jako upomínku rodný hroudy půl litru rumu, tak ten určitě s nastupující zimou příjde k dobru.

Na neděli sem pro ně už neměl připravenej žádnej program, takže se šlo zase do města, eště projít zbytek nenavštívenejch čokoládoven a uliček a večer jsem je pak už jen doprovodil na bus na letiště a pak už hurá domů si oddechnout že vše proběhlo v pořádku..:)
Bye bye Brussels

To bude pro dnešek více méně všechno.. další návštěvy zatim naplánovaný nejsou, protože Gréča z toho zase nějak vyklouznul, takže v tejdnu se budu věnovat škole - musím zapracovat na několika case studies a o víkendu si možná zajdu do Vojenskýho muzea kam Bjetka odmítla teď jít..:)

Těšte se na další příspěvek... uvidíme o čem tentorkát?!

Žádné komentáře:

Okomentovat