úterý 22. října 2013

Brusel komiksový

Dneska bylo v Bruselu tak krásný počasí, že by asi byla ostuda jít do školy, navíc asi nepotřebuju, aby mi někdo četl slidy OECD, který si můžu stáhnout sám. Takže sem se rozhod pro další tematickou procházku Bruselem, tenktokrát zaměřenou na komiksy.

Dneska ve světě jasně dominuje Marvel a DC, ale původně vlastně komiksy vznikly v Evropě, konkrétně kolem roku 1830 a nejvýznamější byla francouzsko-belgická komiksová škola. Nejznámější je asi Tintin a Šmoulové. Brusel je tak plnej různejch odkazů a street artu s komiksovou tematikou. Takže dneska to bude hlavně o fotkách, protože většinu těch komiksů neznám.
Gaston

Anděl
Nero



Prase

Victor Sackville

Brousaille

Tintin

Olivier Rameau

Le Jeune Albert

Monsieur Jean

XIII

Yoko Tsuno

Odilon Verjus

Blondin & Cirage

Quick & Flupke

Archa
Ani zdaleka sem neprošel a neobjevil všechno, tak snad bude eště nějakej hezkej den, kdy budu moct svoji kolekci doplnit. Některý známější poklady mi zatím schází..:)

Večer se chci podívat na Spielbergova Tintina a zjistit, jestli pro tentokrát Gréča nekecal, a bude to dobrý. Nechtěl bych to "brát jako bernou minci" (© Greca11 ;-)), nicméně většinou mi doporučuje samý hrůzy. Ale myslim, že tohle by mohlo bejt dobrý, navíc bych řek že s tim mym zbytkem vlasů, bych mohl klidně nosit účes jako Tintin, co?

Jinak sem eště slíbil, že se zmínim o pokračování tréninku. Takže ve zkratce půběžně přidávám schody i uběhnutou vzdálenost, teď sem na 5km a 600 schodech během jednoho tréninku, postupně bych se měl dostat na 8km a 1000 schodů na poslední tři tréninky před závodem.. Jinak schody samotný dostaly uplně novej rozměr, protože v horních pasážích je to teďka celý vobesraný vod nějkýho čokla, takže buď mam na výběr se tam dusit a snažit se to odběhnout, co nejrychleji - což neni špatná motivace a nebo běhat jen dolní půlku schodů, což taky neni k zahození protože prostoje potom nejsou tak dlouhý. Takže to tak nějak střídám..:)

To bude pro dnešek asi všechno příště zase něco víc rozepisovacího, třeba o Uccle, Jette, Etterbeeku a tak..:)

Žádné komentáře:

Okomentovat