středa 16. října 2013

Koncert Lady Fucked Up

Lidi z místního Erasmus Student Network se rozhodli, že je blbý když studenti odjížděj z Bruselu a znaj jen například hospodu Delirium o který sem psal nedávno, takže pořádaj každej tejden návštěvu nějaký hospody, včera byl první večer v Cafe Le Coq.

Docela sem se na to těšil, protože od poslední větší akce už uběhla nějaká doba, takže sem se mrknul na facebook jak to tam vypadá a podle fotek se mi to zdálo docela dobrý. Taková knajpa, trochu zaplivaná, trochu staromódní, ale jako tady skoro všude velkej výběr piva z pípy a velkej výběr lahváčů takže sem byl v klidu.. Vlastně takovýhle trochu starosvětský hospody mam rád.

Našel sem dokonce nějakej žebříček bruselskejch hospod a Le Coq v něm byl mezi nejlepšíma, takže sem se docela těšil.
Mrknul sem se i na yelp.com (něco jako lunchtime.cz) abych si přečet nějaký recenze a zjistil že je to poměrně oblíbená hospoda pro takový intelektuály, hipstery a alternativce, takže přesně prostředí kam já zapadnu.:) Věděl sem že tam budou lidi ze školy, takže nějakýho útlaku ze strany hipstrů sem se nebál..
Během dne se na facebooku objevilo že tam bude i živej koncert, tak to mě navnadilo eště víc.

Dorazili sme tam rovnou ze školy někdy po osmý večer a byli sme spokojený, měli "lacinou" Stellu, takže jídelníček byl na večer jasnej.. Hospoda se celkem rychle začla zaplňovat a byly to převážně takový týpci jaký sem očekával. Ale ukázalo se docela dost lidí ze školy, některý sem znal a s některjma novejma sem se seznámil, takže to bylo celkem fajn.
Cafe Le Coq

Asi v devět ale bohužel dorazila i kapela. Srovná ní například s Čokovoko nebo mateřská.com by bylo asi urážkou pro ty zmíněný kapely. Skupina se jmenovala Lady Fucked Up (pouze ženské složení) a sice sem jim uplně  nerozumněl ale jejich styl bych definoval jako feministický a dost experimentálně rockový... Jejich publikum se ale skládalo převážně z odrostlejch a přestárlejch pankáčů který vlastně všichni vypadali jako Michal Pixa z Visacího zámku a který se samozřejmě během přestávek produkce snažili družit s holkama od nás ze školy.

Myslim že hudba, která byla šíleně nahlas celkem spolehlivě vyhnala a prosila většinu normálních lidí a po koncertě asi v jedenáct už tam fakt zbývali jen tyhle pankáči, studenti filosofie, režisérky experimentálních filmů a podobně, takže sme se celkem rychle taky klidili pryč. Po cestě sme se stavili na jedno pivo v nějakým sportbaru, kde to celkem žilo a kde Belgičani slavili postup na MS 2014 v Riu. Já sem se pak chtěl jít eště mrknout na chvilku do Deliria, protože tam měla být afterparty, ale Jens, kterýho znám ze školy už nechtěl, takže sem využil jeho chvilkový nepozornosti, když loudil číslo na nějaký holce, co uměla jen francouzsky, a zmizel do Deliria.
Tam bylo ale šíleně natřískáno a nikoho ze školy sem neviděl, tak sem to nakonec taky zabalil a šel domů, což se vlastně ukázalo jako dobrej nápad, protože začínalo celkem dost pršet.
Na Grote Markt začíná pršet


Takže mejdan nebyl špatnej, ale doufám že přijdou eště nějaký lepší..

Jinak sem byl samozřejmě v úterý běhat schody a minimálně se už nedostavil nutkavej pocit pozvracet si tenisky, když doběhnu pátou sadu.. Další trénink mě čeká v pátek a pak musim jednu sadu přidat..

To bude pro dnešek asi všechno. O víkendu se chystáme na Belgian food & culture market, kde by měly bejt ochutnávky piva a jídla.:) takže na to se docela těším. Příště čekejte něco o černý, žlutý, červený a tak..

2 komentáře: